27 Ocak 2013 Pazar

Cloud Atlas


Okyanus nedir ki, birçok damla değilse ?


   Cloud Atlas (Bulut Atlası); benim ve eminim birçok kişinin farklı nedenlerle sevdiği klasik yapımlardan biri olan V for Vendetta'nın senaristliğini ve The Matrix'in yönetmenliğini yapan Wachowski kardeşlerin ve de Tom Tykwer'in yönetmenliğini yaptığı bir yapım. David Mitchell'in aynı adlı romanından uyarlanan birbirinden farklı dönemlerde geçen 6 hikayeden oluşuyor. Her ne kadar uyarlanması zor gibi görünse de ve bu konuda eleştri almış olsa da kesinlikle izlenmeye değer bir film ortaya çıkmış.Film süresi itibari 2 saat 52 dakika olması ve birden fazla hikayeyi içermesi sebebi ile konsantrasyon gerektiyor.

   Tom Hanks, Halle Berry, Jim Broadbent, Hugo Weaving, James d'Arcy, Ben Whishaw, Doana Bae ve Jim Sturgess oyuncular arasında. Oyuncuları film içerisinde birden fazla karakter ile görmek hele de muhteşem makyajlar sayesinde tanıyamamak filmin ilgi çekici başka bir unsuru. Özellikle Jim Sturgess'in Komutan Hae-Joo Chang ve ihtiyarların kaçış sahnesindeki barda yer alan İrlandalı kaçık olduğunu öğrendiğimde bir hayli şaşırmıştım.Zaten tüm oyuncuların hangi karakterleri canlandırdıkları film sonunda gösteriliyor ki bi çoğuna sizde şaşıracaksınız. Ben oyuncuların birden fazla karakterde yer almaları fikrini sevdim  bu filmde.

   Hikayeler  açısındanda bakacak olursak Sonmi'nin hikayesi benim için en etkileyeci olandı. İçinde bulunduğun kötü düzeni değiştirmek için donanımın gerekli olmadığı, sadece inancın yeterli olabileceği, insanlara gerçeği öğretmek adına ki bu tek bir kişi dahi olsa ölümün göze alınabileceği !


   Ve de Adam Ewing'in hikayesinde; köle karşıtlarına katılmak için doğuya gitmeye karar verdiğinde; kendisine dünyanın varolan doğal düzenini değiştirmeye kalkanların dışlanacağını, öleceğini ve bunu sadece okyanusta bir damla olarak kalmak için mi yapacağına karşılık söylediği gibi:
                                           
 ''Okyanus nedir ki, birçok damla değilse ? ''


  





4 yorum:

  1. aklımın bir yerlerinde hala gitmek var bi türlü olmadı..bu yazıdan sonra dvdsini almak farz oldu sanırım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana da sinemada izlemek kısmet olmadı:) kesinlikle izlemelisiniz, umarım benim aldığım keyfi siz de alırsınız...

      Sil
  2. Yeni takipçin olarak bloguna göz atarken bir de hemen yorum yapmak istedim.Bende çok eski sayılmasam da yine de hoşgeldin diyorum :)
    Filmle ilgili görüşlerinden de etkilenerek hemen izlenecekler listeme ekliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoşbulduk, sende bloğuma hoşgeldin :) teşekkürler yorumun için; filmi izlediğin zaman pişman olmayacağını düşünüyorum.

      Sil