31 Ocak 2013 Perşembe

Çehov Makinesi





    İlk olarak 18. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali’nde sergilenen bu oyuna bilet fiyatlarını çok yüksek bulduğumdan ki öğrenci de olmadığımdan gidememiştim. İstanbul Devlet Tiyatroları isyanımı duymuş olacak ki oyunu bu sezon repertuarına katarak belli aralıklarla sahneliyor. Ben Çehov Makinesi'ni  izlemiş şanslı bir tiyatro izleyicisi olarak öncelikle Çehov eserlerini okumadıysanız bile en azından eserleri hakkında bilgi sahibi olmadan bu oyunu izlememenizi tavsiye ederim. Neden derseniz sahnede Rus Edebiyatı’nın en etkili yazarlarından Anton Çehov'un eserlerindeki karakterleriyle birbirlerini sorgulamalarına şahit oluyorsunuz. En azından karakterlere biraz aşina olmanızda fayda var oyundan keyif alabilmeniz için.

    Matei Visniec tarafından yazılan oyunun yönetmeni ise Müge Gürman. Oyunculara gelecek olursak Ayça Bingöl'ü sahnede izlemek güzeldi ama ben Fatih Sönmez, Levent Öktem ve Hakan Vanlı'ya hayran kaldım. Hele o sahne tasarımı, ışık, kostümler çok ama çok başarılıydı.    

    Oyun henüz sahneleniyorken bu kadroyu kaçırmamanızı tavsiye ederim.
 


4 yorum:

  1. Blogunuz hayırlı olsun.Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim hem takip ettiğiniz hem de güzel yorumunuz için :)Sevgilerr

      Sil
  2. Bu oyuna bende gitmiştim.Cidden çok güzeldi.Çehov zaten okumayı sevdiğim bir yazardı.Oyunda mükemmeldi.Ayça Bingöl ü sahnede görmek cidden ayrı bir şeydi :)

    Benim blogumada beklerim seni;
    http://pamuk-sekeer.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzlemiş olduğunuz için şanslılardansınız bence :) takibe aldım

      Sil