16 Aralık 2014 Salı

Joan Miró. Kadınlar, Kuşlar, Yıldızlar ve Sakıp Sabancı Müzesi

   Sanırım Sakıp Sabancı Müzesi'nde yer alan sergi veya sergileri gezmek ve o harika manzaralı bahçesinde vakit geçirmek benim vazgeçilmezlerim arasına girdi







   Bu sefer Joan Miro için oradaydım. Katalan ressam ve heykeltraş Joan Miro'nun olgunluk dönemi eserlerinin yer aldığı  kadın, kuş ve yıldız temalarına yoğunlaşan sergi, resim, baskı, heykel ve seramiklerin bulunduğu zengin bir seçkiyle sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.
   Sakıp Sabancı Müzesi'ne  gidenler biliyordur ki koleksiyon sahibi sanatçının yaşamına ve eserlerinin yapım aşamasına dair belgesel tadında gösterimlere yer verilmektedir. Burada izlediğim ve gözlemleyebildiğim kadarıyla eserlerini böylesine tutkuyla yaratan insanlara hayran olmamak elde değil...
   Özellikle heykelleri bi hayli dikkat çekiyor; bir de heykellerini yaparken esinlendiği objeleri görünce yaratıcılık bu olsa gerek diye düşünüyorsunuz.


              
              Kaçan Kız 1967


                                                                      Kişi 1970

    Joan Miro sergisi 1 Şubat 2015'e kadar devam edecek. Şubat demişken Sakıp Sabancı Müzesi'nin bahçesi karlar altında da ayrı bir güzel oluyor; naçizane bir tavsiye :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder