12 Ekim 2014 Pazar

DUVARLARIN DİLİ

   Pera Müzesi 13 Ağustos - 5 Ekim tarihleri arasında benim ancak son gününde yakalayabildiğim ve hayranlıkla gezdiğim 'Duvarların Dili' sergisine ev sahipliği yaptı. Graffiti ve Sokak Sanatının müze duvarlarına taşındğı bu sergide Futura, Carlos Mare, Cope 2, Turbo, Wyne, JonOne, Tilt, Mist, Psyckoze, Craig Costello (aka KR), Herakut, Logan Hicks, C215, Suiko, Evol, Gaia, Tabone, Funk ve No More Lies gibi isimlerin eserleri ve Martha Cooper, Henry Chalfant ve Hugh Holland gibi fotoğrafçıların eserleri yer aldı.


 
 




   Serginin en dikkat çekici eseri bence ve eminim birçok kişiye göre Herakut ikilisinin eseriydi. Herakut 'Hera'  Jasmın Sıddıquı ve 'Akut' Falk Lehmann'ın 2004 yılında sokak adlarını birleştirmesiyle oluşmuş.



   Sergide ayrıca Mart 2012'de Marmara Park Avm'nin inşaat çalışmaları sırasında çıkan yangında yanarak can veren 11 işçinin ve  daha birçok işçinin ölümüne dikkat çekmek amacıyla hazırlanmış bir bölüm de bulunmaktaydı.





6 yorum:

  1. hiç ilgim olan bir sanat dalı değil ama paylaşımlarına hayran kaldım.nasıl emekler bunlar,nasıl bir sabır ve sonuç muhteşem...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle ; güzel eserlere denk gelince ilgi çekmeye başlayan bir sanat dalı :)

      Sil
  2. yeni yazın var mı diye geldim ama gözlerim boş dönüyorum.iyi geceler diliyeyim o halde...sevgilerle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. malesef bu aralar yazacak çok şey var ama yazacak zaman yok :(
      Sevgiler

      Sil
  3. çok hoşlar :)
    banada beklerim www.kiriksemsiye.blogspot.com
    sevgiler

    YanıtlaSil