31 Mart 2013 Pazar

GARİPÇE



Yok yok bahar değil yaz gelmiş meğerse; bu nasıl güzel bir havaydı öyle. Bizde bu havayı kaçırmayıp değerlendirelim dedik ve kendimizi Garipçe'ye attık. Garipçe Sarıyer'e bağlı çok tatlı bir balıkçı köyü. Sabah kahvaltımızı kumsalda yaptık ve köyün altını üstüne getirip bol bol fotoğraf çekerek günü sonlandırdık.




Sabah 11 gibi orada olmamıza rağmen bütün masalar doluydu; artık insanlar ne kadar erken geliyorsa :) Neyse bizde oturacak bir yerler bulduk nihayetinde. Kahvaltı olarak çok bişey beklememekte fayda var bi şekilde karnınız doyuyor, havası yetiyor mutlu ayrılmanız için.












                 Bu eve bayıldımm, uygun bir fiyata bana satarlar mı acep !



Henüz İstanbul'da olup ta gitmeyen varsa 3.köprü buraların doğallığını bozmadan ve de biraz huzur bulmak adına mutlaka gidin ve görün derim. 







30 Mart 2013 Cumartesi

Bahar

                         Bahar gelmiş hoşgelmişş.....



24 Mart 2013 Pazar

MALİA




Caz, soul ve gospel müziği  bir arada  bence en güzel yorumlayanlardan biri de Malia. Afrika kökenli sanatçı geçtiğimiz yıl Tamirane sahnesinde konser vermişti  işin ilginç yanı şu ki tarih tamda bugünmüş, tamamen tesadüfü olarak Malia bugün aklıma düştü ve şu an dinlemeye devam ediyorum. Umarım tekrar gelirde ben bu sefer onu canlı dinleme fırsatını kaçırmam...

17 Mart 2013 Pazar

Sev Kendini





               Kendi kendinin hem konuğu, hem ev sahibisin,
               Zamanın varken ağırla kendini sarılıp öperek,
               Biliyorsun nasıl olsa yakın o, gelecek,
               Kimileri 'yaa öyle mi, ne zaman, vahvah' diyecek
               Daha şimdiden sev kendini, sev, kendini sev

                                                    Aziz Nesin

    

        

10 Mart 2013 Pazar

MODA SAHNESİ


     Moda Sahnesi; Oyun Atölyesi'nden ayrılan ekibin Kadıköy Bahariye Caddesi'nde bulunan eskiden Moda Sineması olarak faaliyet gösteren mekanı tiyatroya daha doğrusu sanat merkezine dönüştürdükleri yer. Bu ekipte kimler mi var Kemal Aydoğan, Mert Fırat, Onur Ünsal, Timur Acar, İnan Ulaş Torun, Selçuk Aydoğan, İrfan Varlı, Bengi Günay, Erdal Çiftçi, Orhan Tozkoparan, Barış Yaman ve İlksen Başarır. Hepsi de Oyun Atölyesi'nde başarılı işlere imza atmış isimler. Testosteron'u iki kez izlememe sebep olmuş kadro. Neler yaşandığını bilemem ama doğrusunu söylemek gerekirse bu ayrılış beraberinde böylesine güzel bir oluşumu beraberinde getirdiği için biz tiyatro severler için olumlu olacak gibi görünüyor.

     Moda Sahnesi film gösterimleri, tiyatro oyunları ile çocuklara ve yetişkinlere yönelik atölye çalışmalarının olacağı bir kültür merkezi misali hizmet verecek. İnşaatı halen devam eden salon Ekim ayında seyirciyle buluşacak ve bende açılış oyunlarını sabırsızlıkla bekliyor olacağım.

3 Mart 2013 Pazar

Hayatın Anlamı



Kişi bazen(kendi) "hayatın(ın) anlamı"nın altında kalır, ezilir. Bu noktada suç ne "hayat"ın ne de "anlam"ındır. Tümüyle kişinindir. Zira kişi kendini kendi yarattığı "şey"e, "hayatın anlamı"na kurban etmiştir.

Abdülgaffar El- Hayati


Not: Abdülgaffar El-Hayati kimine göre Ayrıntı Yayınları tarafından yaratılmış kurmaca, hayali bir kişilik; kimine göre ünlü bir düşünür ve politik lider; bana göreyse Ayrıntı Yayınlarının kitap ayracında keşfettiğim bu güzel tümceyi sarfeden zat...Öyle ya da böyle kim dillendiriyorsa bu cümleleri kesinlikle iyi yapıyor.